Firma Gobarto Dziczyzna wzięła udział w Targach Łowieckich Knieje w Poznaniu, które odbyły się w dn. 1-3 lutego br. Podczas wydarzenia, na stoisku producenta, uczestnicy mogli spróbować dań z dziczyzny przygotowanych przez Szefa Kuchni Tomasza Łagowskiego.
Targi Knieje w Poznaniu to wydarzenie zrzeszające pasjonatów myślistwa, media i dziennikarzy specjalizujących się w tej tematyce oraz przedstawicieli czołowych myśliwskich marek. W tegorocznej odsłonie wydarzenia nie zabrakło jednego z największych polskich producentów dziczyzny – Gobarto Dziczyzna.
Celem uczestnictwa producenta w poznańskich targach była promocja dziczyzny poprzez pokazanie odwiedzającym różnych smaków dziczyzny oraz sposobów na podanie tego wyjątkowego mięsa. Producent prowadzi także ogólnopolską kampanię edukacyjną prezentującą walory prozdrowotne mięsa zwierząt dzikich oraz zachęca Polaków do częstszego sięgania po ten produkt.
Podczas trzech dni wydarzenia na stanowisku Gobarto Dziczyzna odbywały się pokazy live-cooking prowadzone przez jednego z najbardziej uznanych kucharzy młodego pokolenia – Tomasza Łagowskiego . Na odwiedzających czekały dania inspirowane głównie kuchnią polską – polędwica z jelenia z dodatkiem grzybów leśnych czy gołąbki z dzika z kaszą na włoskiej kapuście z kremem borowikowym. Szef Kuchni zaprezentował także sarninę i schab z dzika wolno gotowane z linii „Kuchnia Myśliwska” Gobarto Dziczyzna.
Nie zabrakło jednego z najpopularniejszych przedstawicieli kuchni amerykańskiej, czyli burgera w 100% z mięsa dzika serwowanego na czerwonym buraku z żurawiną, serem cheddar w bułce typu brioche.
Stoisko Gobarto Dziczyzna cieszyło się bardzo dużą popularnością wśród osób, które odwiedzały Targi. W wydarzeniu wzięli udział eksperci z Gobarto Dziczyzna, m.in. , przedstawiciele handlowi z hurtowni na ul. Chemicznej 2 w Poznaniu, którzy aktywnie rozmawiali z przedsiębiorcami, którzy się pojawili na Targach.
Po sukcesie poznańskiego wydarzenia spółka już planuje udział w kolejnych. Przedstawicieli Gobarto Dziczyzna można będzie spotkać m.in. na Targach Hubertus Expo w Warszawie, które odbędą się w dniach 29-31 marca.