Gobarto S.A. doskonale orientuje się w specyfice rolniczego życia i biznesu, gdyż spółka specjalizuje się nie tylko w uboju i rozbiorze mięsa wieprzowego, drobiowego i dziczyzny ale także jest wiodącym producentem rolnym. Uprawia rzepak, żyto, pszenicę, kukurydzę, zajmuje się handlem tymi produktami oraz przechowalnictwem zbóż. 

Gobarto S.A. to stabilny partner w każdych warunkach!

Współpracuj z nami

Integracja tuczu

Gobarto S.A. produkuje tuczniki w cyklu zamkniętym. Spółka posiada fermy zarodowe, na których tuczone są warchlaki do masy 30 kg, a następnie przekazywane do hodowców na współpracujących fermach. 

Rolnicy, którzy zdecydują się na współpracę z Gobarto S.A. będą mieli zapewniony wydłużony termin płatności do czasu sprzedaży wyprodukowanych tuczników (maksymalnie do 120 dni). Taka forma kooperacji jest korzystna dla hodowców, ponieważ nie wymaga angażowania własnych środków na zakup prosiąt.

W sprawie oferty prosimy o kontakt z działem kontraktacji: tel. (+48) 0 65 547 70 80
kontraktacja@gobarto.pl.

Zapraszamy do współpracy!

Gobarto 500

W 2017 r. firma Gobarto uruchomiła Gobarto 500. Jest to program partnerskiej współpracy z hodowcami trzody chlewnej, a jego głównym założeniem projektu jest wybudowanie na gruncie rolnika, przy współpracy Gobarto, budynku inwentarskiego do 2000 szt. trzody chlewnej. 

Współpraca odbywa się na podstawie umowa pomiędzy Gobarto i hodowcą oraz umowy kredytowe, które obejmą 15 lat. 

W ramach kooperacji rolnik otrzyma wysokie wynagrodzenie, do 10 tys. zł miesięcznie oraz kwotę niezbędną do spłaty kredytu i bieżące funkcjonowanie tuczarni. Hodowca, który zdecyduje się na współpracę nie ponosi ryzyka w związku z sytuacją cenową na rynku trzody. Firma Gobarto zagwarantuje również opiekę weterynaryjną oraz wsparcie zootechniczne w czasie całego cyklu produkcyjnego. 

Firma do udziału w Programie zaprasza zarówno doświadczonych rolników, jak i tych którzy nie zajmowali się dotychczas tą tematyką. W ramach Gobarto 500 zostanie uruchomiona Akademia Rolnika, w ramach której hodowcy mogą uzyskać wiedze teoretyczną i praktyczną dotyczącą nowoczesnej produkcji trzody chlewnej.

Więcej szczegółów na temat Gobarto 500 znajduje się na: www.gobarto500.pl.

Dodatkowych informacji udzielają: 

  • Dr Paweł Spyrka
    Dyrektor ds. rozwoju trzody chlewnej
    Region: dolnośląskie, opolskie, lubuskie, wielkopolskie,
    Pawel.Spyrka@gobarto.pl
    Tel. 695 297 599

  • Piotr Karnas
    Dyrektor ds. rozwoju trzody chlewnej
    Region: śląskie, małopolskie, podkarpackie, świętokrzyskie, lubuskie
    Piotr.Karnas@gobarto.pl
    Tel. 668 138 538

  • Mariusz Suchożebrski
    Specjalista ds. rozwoju trzody chlewnej
    Region: kujawsko-pomorskie, mazowieckie, południowa cz. warmińsko-mazurskiego
    Mariusz.Suchozebrski@gobarto.pl
    Tel. 603 922 119

  • Tomasz Klak
    Specjalista ds. rozwoju trzody chlewnej
    Region: południowa część wielkopolskiego
    Tomasz.Klak@gobarto.pl
    Tel. 691 365 444

  • Krzysztof Marciniak
    Specjalista ds. rozwoju trzody chlewnej
    Region: łódzkie, wschodnia część wielkopolski, południowa część mazowieckiego
    Krzysztof.Marciniak@gobarto.pl
    Tel. 664 704 071

Kontakt

Trzoda chlewna

Dział Skupu 
tel. (+48) 0 65 547 71 92

Dariusz Kędzia 
Kierownik skupu
tel.: (+48) 603 922 137
dariusz.kedzia@gobarto.pl

Łukasz Jankowiak
zastępca kierownika skupu
tel.: +48 601 302 578
lukasz.jankowiak@gobarto.pl

Michał Wiatrak
dyrektor zakładu
michal.wiatrak@gobarto.pl

Monika Roszak
Specjalista ds. skupu

tel.:+48 601 093 011
Monika.Roszak@gobarto.pl