Oświadczenie Gobarto SA w sprawie informacji zawartej w globalmeatnews.com

13 LUT, 2018 GODZ: 10:17

W dn. 9.02.2018 r. na portalu globalmeatnews.com został zamieszczony artykuł pt. „Polish meat business to invest €19m in new pig farm”. W publikacji została zamieszczona nieścisła informacja na temat planów inwestycyjnych spółki Gobarto. Dane przytoczone zawarte w materiale zostały następnie powielone przez inne portale branżowe.

W związku z powyższym oświadczamy, że nieprawdą jest, iż spółka przesłała do władz gminy Wielgie list intencyjny. W odpowiedzi do ogłoszonej przez gminę zmiany planu zagospodarowania przestrzennego firma przedstawiła jedynie wstępna propozycję na ewentualną inwestycję w regionie. Ponadto nie zapadły żadne decyzje, ani deklaracje ze strony Gobarto SA odnośnie nakładów pieniężnych jakie miałyby zostać przeznaczone na realizację tego projektu. Wstępna propozycja jest elementem realizowanej przez Gobarto SA strategii rozwoju, zgodnie z którą spółka poszukuje lokalizacji pod ewentualne fermy zarodowe oraz tuczowe.

Oświadczenia korygujące treść artykułu zostały przesłane od właściwych mediów.

 

Pozostałe aktualności

Gobarto Dziczyzna na Targach Knieje 2019

Firma Gobarto Dziczyzna wzięła udział w Targach Łowieckich Knieje w Poznaniu, które odbyły się w dn. 1-3 lutego br. Podczas wydarzenia, na stoisku producenta, uczestnicy mogli spróbować...

15 MAR, 2019 GODZ: 16:48

Otwarcie budynku inwentarskiego Gobarto 500 w Kunowie

Program Gobarto 500 wciąż się rozwija, dołączają do niego nowi rolnicy. Budynki inwentarskie zostały właśnie ukończone w Kunowie, a z końcem roku nastąpi ich pierwsze zasiedlenie. W...

18 GRU, 2018 GODZ: 16:41

Oświadczenie GOBARTO S.A.

Oświadczenie GOBARTO S.A. w sprawie błędnych danych finansowych zawartych w depeszy ISBnews „Gobarto miało 7,89 mln zł zysku netto, 7,53 mln zł zysku EBIT w III kw. 2018 r.”Zarząd...

21 LIS, 2018 GODZ: 21:53

Król puszczy na polskich stołach

Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a...

30 LIP, 2018 GODZ: 12:32